Annons

Europatouren vann mot LIV-golfarna

Europatouren i golf vann striden mot de tolv LIV-golfarna som man straffade för att ha spelat på den kontroversiella LIV-touren utan tillstånd.
Golf • Publicerad 6 april 2023
Ian Poulter får nu betala 1,29 miljoner kronor i böter för att ha spelat på LIV-touren utan tillstånd.
Ian Poulter får nu betala 1,29 miljoner kronor i böter för att ha spelat på LIV-touren utan tillstånd.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Det innebär att spelarna nu måste betala de utdömda böterna på motsvarande 1,29 miljoner kronor vardera.

Det var i fjol som Europatourspelarna, bland andra Ian Poulter och Lee Westwood, bad om tillstånd att få spela på LIV-touren. Men då Europatouren sade nej spelade de ändå tävlingar på den Saudi-stödda touren.

Annons

Europatouren bötfällde spelarna som valde att ta strid för att kunna spela på båda tourerna. Men den oberoende idrottsdomstolen Sport Resolution dömde till Europatourens favör.

"Vi välkomnar dagens beslut i Sport Resolution som vidmakthåller vårt reglemente och möjlighet att använda det", säger Europatourens vd Keith Pelley i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons