unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Europa- och PGA-touren fördjupar samarbete

Alex Norén spelar både på Europatouren och PGA-touren. Nu fördjupar tourerna sitt samarbete.
Alex Norén spelar både på Europatouren och PGA-touren. Nu fördjupar tourerna sitt samarbete.
Foto: Andy Clayton-King/AP/TT

Europatouren och PGA-touren i golf har ingått en "strategisk allians" som framöver ska fördjupa de två största herrtourernas samarbete.

Samarbetet rör bland annat mediarättigheter, där PGA-touren köper en minoritetspost i Europatourens produktionsbolag. Tävlingsscheman och prispengar är andra punkter där tourerna ska jobba tillsammans, men exakt hur återstår att se. PGA-tourens kommissionär Jay Monahan tar samtidigt plats i Europatourens styrelse.

"Det här partnerskapet är ett historiskt ögonblick för golfen och en fantastisk möjlighet för både Europatouren och PGA-touren att utforska sätt att samarbeta i det absoluta toppskiktet av vår sport för att främja herrarnas professionella spel", säger Keith Pelley, Europatourens vd.