Annons

Europa- och PGA-touren fördjupar samarbete

Golf • Publicerad 27 november 2020
Alex Norén spelar både på Europatouren och PGA-touren. Nu fördjupar tourerna sitt samarbete.
Alex Norén spelar både på Europatouren och PGA-touren. Nu fördjupar tourerna sitt samarbete.Foto: Andy Clayton-King/AP/TT

Europatouren och PGA-touren i golf har ingått en "strategisk allians" som framöver ska fördjupa de två största herrtourernas samarbete.

Samarbetet rör bland annat mediarättigheter, där PGA-touren köper en minoritetspost i Europatourens produktionsbolag. Tävlingsscheman och prispengar är andra punkter där tourerna ska jobba tillsammans, men exakt hur återstår att se. PGA-tourens kommissionär Jay Monahan tar samtidigt plats i Europatourens styrelse.

"Det här partnerskapet är ett historiskt ögonblick för golfen och en fantastisk möjlighet för både Europatouren och PGA-touren att utforska sätt att samarbeta i det absoluta toppskiktet av vår sport för att främja herrarnas professionella spel", säger Keith Pelley, Europatourens vd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons