Annons

Erlingmark utvisad – "Man skäms ju"

IFK Göteborg jagade kvittering i slutminuterna av premiären. Då klev August Erlingmark på en liggande Elfsborgsspelare och fick rött kort.
– Det är ju skam så klart, man skäms ju, säger 22-åringen.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2020 • Uppdaterad 17 juni 2020
"Man skäms ju", säger August Erlingmark efter sin utvisning i premiären, här syns han bakom Per Frick.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

För Elfsborg blev det en historisk seger, den första på Gamla Ullevi sedan 2003. För August Erlingmark kom i stället det första röda kortet i den allsvenska karriären.

Efter en duell, där IFK Göteborgsmittfältaren dragit på sig en frispark, satte Erlingmark foten i ryggen på Elfsborgsanfallaren Marokhy Ndione.

Annons

Ställningen var då 1–0 till Elfsborg, med bara minuter kvar av ordinarie speltid på Gamla Ullevi.

– Jag har inte sett den i efterhand, så jag vet inte riktigt. Men det är så klart inte bra, det sätter laget i skiten. Så det är tråkigt, säger August Erlingmark.

– Jag behöver se den för att få en bättre uppfattning, men det är klart att det där bör inte hända.

Av reprisbilderna att döma var det en situation som August Erlingmark borde ha kunnat undvika. Och visst, medger han, troligen är det så.

– Helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag tänker. Men jag kan väl styra foten och borde ju inte ha ställt mig på honom så klart, säger han.

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons