Annons

Eriksens hjärtläkare: Alla tester var normala

Tidigare undersökningar av Christian Eriksens hjärtkapacitet har sett helt normala ut. Det uppger hans hjärtläkare under tiden i Tottenham.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2021
Christian Eriksen under en match med Tottenham i slutet av 2019. Året därpå gick han över till Inter. Arkivbild.
Christian Eriksen under en match med Tottenham i slutet av 2019. Året därpå gick han över till Inter. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

När danske Christian Eriksen plötsligt segnade ned på planen mitt under matchen för att i nästa stund ges hjärt-lungräddning var det många som drog efter andan. Inte minst 29-åringens tidigare hjärtläkare, då han spelade för Tottenham Hotspur.

Även om alla tester som gjorts sedan han började spela för klubben 2013 visat på helt normala värden, uppstod en oro att något gått läkarna förbi, rapporterar Reuters.

Annons

– Jag tänkte, "herregud, är det något vi missat?". Men jag har tittat på alla testresultat och allt såg perfekt ut, säger läkaren Sanjay Sharma vid St. George's University of London till The Mail.

Sharma hade i uppgift att testa Eriksen årligen.

– Självklart var hans tester fram till 2019 helt normala, utan några uppenbara tecken på underliggande hjärtsjukdom. Jag kan gå i god för det, eftersom det var jag som utförde undersökningarna, säger Sharma.

Men med det som nu hänt är det tveksamt om Eriksen skulle få spela i Premier League framöver.

– I Storbritannien skulle han inte få spela, vi är väldigt stränga med de reglerna, säger Sharma till Sky News.

Sedan 2020 spelar Christian Eriksen i italienska Inter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons