Annons

Ericsson nia i Indianapolis

Det blev ingen upprepning av succén förra helgen för Marcus Ericsson. Då slutade han högst på pallen. Den här gången fick han nöja sig med niondeplatsen.
Bilsport • Publicerad 15 augusti 2021
Marcus Ericsson. Arkivbild.
Marcus Ericsson. Arkivbild.Foto: Paul Sancya/AP/TT

Den svenske indycar-föraren vann förra helgen efter ett händelserikt race där han började som 18:e förare, kraschade tidigt, men trots det lyckades hamna högst upp på pallen.

När indycar-cirkusen fortsatte i Indianapolis under lördagen var det inte lika kaosartat för Ericsson, som startade som elfte förare. 30-åringen hade dock svårt att klättra i fältet.

Annons

Fram mot slutet var det tajt och Ericsson, som länge låg tia, krigade främst om att försöka ta sig förbi förra årets totaltvåa Josef Newgarden. Det klarade han inte. Men tack vare att Takuma Sato tappade kontrollen i en duell med Newgarden kunde både Ericsson och Newgarden ta sig förbi.

Ericsson blev nia, och beskriver loppet som svårt och att han inte hade tillräckligt med fart den här gången.

"Men om vi slutar nia på våra dåliga dagar, så är det antagligen någonting bra", skriver han på Twitter.

Startfältets andra svensk, Felix Rosenqvist, slutade på trettonde plats. Vann gjorde Will Power, hans 40:e seger i indycarsammanhang.

Fyra lopp återstår i kalendern. Nästa tävling är redan nästa helg, innan det blir ett tre veckor långt uppehåll.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons