En miss rakt i koppen

Ett misslyckat slag och lyckan blev fullständig.
Sport • Publicerad 3 augusti 2008

GOLF SVENLJUNGA

Bollen slank ju i.

– Mitt första hole in one i karriären, jublade Per Davidsson.

När BT-golfen gästade Kinds GK för sitt årliga kval slog han till.

Det var på det tredje hålet, par 3, 150 meter långt över en damm.

– Jäklar! ropade jag, när jag slagit till med min järnfemma, för jag toppade bollen och?den såg misslyckad ut, sade Per.

Men han missbedömde slaget helt.

– Bollen tog mark tio meter framför green, rullade sedan hela vägen mot flagg och gick i. Mitt första hole in one på de sex år jag spelat golf, sade Per, som enligt god golfsed skulle bjuda övriga i bollen på champagne efter avslutad runda.

Men som vanligt efter ett hole in one gick spelet för övrigt knackigt upp och ner för Per och hans partner Christer Wiklund. snacka om hole in one-psykologi.

Kind bjöd annars på vatten. Paraplyerna fanns med när en riktig derbyboll, Länghem-Hillared, slog ut. Christina och Lars-Gunnar Rubne, Länghem, hade med sig två Hillaredspar, Micael Andersson/ Michael Liljeros och Helén/Peter Johansson i bollen.

– Inget talar för Länghem idag, möjligen att de har en ICA-butik, skojade Hillaredsparen med Rubnes som gav svar på tal genom att spela bollen på sitt tilldelade handicap de två hål vi följde med bollen.

Familjärt och trevligt på Kindsbanan där 66 par spelade om 17 platser till finalspelet på Hulta GK, som?spelar sitt kval just idag, söndag.

Lennart Odén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.