En förlust som svider

Kalmar – Elfsborg 3–1
Elfsborg hade greppet om Kalmar, men föll och tappade serieledningen.
Sport • Publicerad 3 augusti 2009
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Dessutom är Magnus Haglund, Anders Svensson och Helgi Danielsson avstängda mot Gefle.

– En ytterst tung dag, säger Danielsson.

Elfsborgs islänning vandrade av Fredriksskans matta sist av samtliga spelare. Med nedsänkt blick och huvud. Andra förlusten i årets allsvenska var svår att smälta för Helgi Danielsson.

– Man ska inte säga att vi blir bestulna på poäng, men för man spelet som vi gör långa stunder brukar man inte åka hem tomhänt. Det här var långt ifrån rättvist.

Toppmatchen innefattade det mesta. ?Klassmål. Tunga närkamper. Dramatik. ? Och en utvisning. Vid sidan av plan.

För första gången någonsin under sin tid i Elfsborg blev Magnus Haglund uppvisad på läktaren.

– Inte så mycket att orda om, säger chefstränaren.

Stefan Ishizaki sköt bollen på en Kalmarspelare, ut över långsidan. ? Åke Andreasson tecknade inkast för hemmalaget. ?Magnus Haglund tyckte annorlunda och protesterade högljutt.

– Det var ganska solklart att vi skulle ha bollen eftersom den touchade deras spelare. Men jag reagerade lite för starkt och lade axeln på den assisterande domarens axel. Sedan var det bara att kliva upp på läktaren.

Du köper utvisningen? ?

– Ja, regeln är ju sådan.

Vad sa du till Åke Andreasson?

– Inte så mycket.

Haglund fick från första rad se sitt Elfsborg tappa markeringen på David Elm som helt ohotad kunde nicka in 1–0 i den 34 minuten.

Bara tre minuter senare slet sig Emir Bajrami loss på högerkanten och spelade in till Helgi Danielsson som enkelt rullade in kvitteringen. Hans andra mål på två matcher.

– Alltid kul att få göra mål. Jag behövde bara trycka in den.

Elfsborg tog efter kvitteringen över matchen och hade flera heta chanser i andra halvlek. ?Bland annat ville laget haft straff när Emir Bajrami föll men Andreassson friade.

Efter det klev dittills osynlige Rasmus Elm in i handlingarna och dunkade upp 2–1 i den 61:a. Gästerna flyttade upp mannskapet och tryckte på, utan att få någon riktigt bra möjlighet. Och med bara tre minuter kvar avgjorde Abiola Dauda när han placerade in Kalmars tredje mål för dagen.

– Jag är besviken över förlusten, men inte på sättet vi förlorar. Vi har Kalmar i ett järngrepp i början på andra och kunde gjort både 2 och 3–1. Oflyt att vi inte får med oss åtminstone en poäng, säger Teddy Lucic.

Förlusten blev extra kännbar då både nämnde Svensson och Danielsson drog på sig gula kort och missar nästa match (Gefle, Borås Arena). Även Haglund får se tillställningen från läktaren.

– Det är klart att det blir tufft. Vi tappar två tunga pjäser och vår tränare, men samtidigt har vi en bred trupp. Det måste vi visa nu, säger Lucic.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.