EM-hjälte kan bli nästa Markstjärna

I nästa vecka ska klubben ha ett möte med landslagsstjärnan Louice Hal-varsson, 24. ”Mark kan absolut bli aktuellt”, säger Halvarsson till BT.
Sport • Publicerad 6 september 2013
Louice Halvarsson har plötsligt blivit aktuell för Mark.
Louice Halvarsson har plötsligt blivit aktuell för Mark.Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Halvarsson har haft ett tungt 2013. En knäskada stoppade inledningen av året och i mitten av mars opererades hon.

– Rehabiliteringen tog lång tid, jag hann bli färdig precis innan EM drog igång i juni, säger Hal-varsson till BT.

Väl där spelade den 191 centimeter långa centern en huvudroll i laget som överraskade stort och till slut kom på sjunde plats. Halvarsson spelade i startfemman i samtliga nio matcher för Sverige och snittade 22 minuter per match.

Till vintern kan Halvarsson tillhöra Mark Basket.

– Ingenting är bestämt, jag vet inte hur säsongen kommer att se ut. Men visst är det ett bra alternativ, säger Halvarsson.

Anledningarna är flera. Halvarssons pojkvän är Wictor Grenthe, som den här säsongen bytt från regerande guldlaget Södertälje Kings till Borås Basket. I söndags flyttade paret in i en lägenhet på Bergdalen i Borås.

Dessutom är Halvarsson skadad på nytt. I sin första match efter EM bröt hon handen, och rehabiliteringen gick inte som den skulle. Nu väntar ännu en operation.

– Jag tog nyligen bort gipset, och nu ska handen opereras om ungefär två veckor.

Sedan väntar ny rehabilitering – och efter det kan Mark Basket bli aktuellt. Halvarsson hoppas på ett lukrativt kontrakt utanför Sveriges gränser, men medger att ett starkt alternativ är att stanna här under säsongen.

– Jag måste upp i toppform för att få ett kontrakt utomlands, så jag hoppas att jag kanske kan få träna med Mark Basket i höst när jag är redo för det. Men i en utländsk klubb skulle jag få väldigt stor press på mig, och med tanke på att det är väldigt lång tid sedan jag var i toppform vore det kanske bättre att stanna i Sverige, spela upp mig till den nivån jag vet att jag har i mig, och sedan hoppas på ett utlandskontrakt nästa säsong istället, säger Halvarsson.

Och då är Mark Basket ett alternativ?

– Absolut, helt klart. Men vi ska ha ett möte nästa vecka, jag och Frank Alm.

Alm själv säger till BT att Halvarsson, som spelat i Ryssland, Polen, Tjeckien och Italien, skulle vara en drömvärvning.

– Med tanke på den situation hon är i vore det naturligtvis perfekt för oss om vi kunde hjälpa henne att komma tillbaka till landslagsform samtidigt som hon förstärker oss. Vi ska se om vi kan hitta en lösning där våra intressen förenas, säger Alm till BT.

Han fortsätter:

– ”Lollo” är, tillsammans med Frida Eldebring, det största affischnamnet i Sverige i dag. Det vore fantastiskt om vi hittar en lösning.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.