Annons

Sjöström vinner EM-guld: "Jag njuter"

Sarah Sjöström tar EM-guld på 50 meter fritt på tiden 23,91. Hennes andra individuella medalj under sim-EM i Rom.
Simning • Publicerad 16 augusti 2022
Sarah Sjöström firar sitt EM-guld på 50 meter fritt.
Sarah Sjöström firar sitt EM-guld på 50 meter fritt.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hon hade tidigare tagit guld på 50 meter fjärilsim under sim-EM i Rom.

Nu kom det andra guldet på 50 meter fritt när hon simmade in på 23,91. Vinnartiden var 29 hundradelar snabbare än tvåan Katarzyna Wasick, Polen, och 73 hundradelar före trean Valerie van Roon från Nederländerna.

Annons

– Det var helt fantastiskt att komma ut här på arenan. Den kärlek jag får från de på läktaren, jag njuter av att gå ut, säger Sjöström.

Guldet är Sjöströms fjärde medalj under mästerskapet då hon tidigare tagit silver i lagkappen och brons i mixedlagkappen.

Från semifinalen på 24,27 sänkte Sjöström sin egen tid med 36 hundradelar.

– Jag kände mig ganska säker på att jag skulle vara snabbare. Det är så mycket tekniska detaljer som måste sitta för en bra "femtia". Jag hade en bra dag i dag och min uppvärmning gick lite av sig självt. Det var bara att lita på jobbet som man gjort.

Hon har nu tagit 27 EM-medaljer i karriären.

TT: Du har vunnit varenda individuell distans på tre raka EM nu, du förlorade senast 2014, hur förklarar man det?

– Jag vet inte hur jag ska kunna förklara det. Det är svårt att stå där och veta att alla vill slå en och att man är favorit, vilket gör det svårt att hålla fokus. Men anledningen är ju att min lägstanivå blivit så pass hög.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons