Elmander missade chanserna – alla fem

Sverige var närmast segern mot Portugal och Johan Elmander var närmast att göra mål.
Sport • Publicerad 12 oktober 2008

Fem gånger om, dessutom.

– Matchovanan lyste igenom, sade han.

Redan i den fjärde minuten kom första chansen på ett inspel av Kim Källström och redan efter en knapp halvtimmes spel hade han tre riktigt bra chanser.

Men sköt han inte utanför så nickade han över ribban eller sköt volleyskott över.

– På min första chans så gjorde han (målvakten Quim) en fantastisk räddning, och på den sista chansen tycker jag att jag kunde ha tagit ner den på bröstet först. Men det märktes ju att jag inte har spelat så mycket.

Johan Elmander har dragits med en sträckning på baksidan av låret under hösten och bara gjort två matcher från start i Bolton sedan den 23 augusti.

Samarbetet med Zlatan Ibrahimovic längst fram i anfallet såg stundtals riktigt bra ut, även om avståndet mellan de båda blev lite långt och de därför hade svårt att väggspela eller sticka in bollen mellan backarna.

Fast målchanser saknades inte.

Hade du satt alla fem om du varit i fjolårets form?

– Sådant vet man aldrig, men hade jag satt det första så kanske det hade rullat på.

Är du en sån som kommer ligga och tänka på det här i natt?

– Ja, så är det verkligen.

Något mer som lär störa nattsömnen är den smäll i huvudet han fick i början av andra halvlek. Han nickade ihop med en motståndare och tvingades ut till sidlinjen för att torka bort blod och snabbsy med en häftapparat.

Har du ont i huvudet ännu?

– Ja, faktiskt.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.