unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Elias Ymer vidare till Australian Open

Elias Ymer. Arkivbild.
Elias Ymer. Arkivbild.
Foto: Fernando Vergara/AP/TT

Det blir dubbelt Ymer i Australian Open i tennis.

Elias Ymer, 24, hade klarat av två hinder i kvalet, som av coronaskäl avgörs i Doha, Qatar, och endast japanen Taro Daniel stod i svenskens väg.

Och Ymer visade tidigt att han vill till grand slam-scenen i Melbourne. Svensken städade av första set som han vann med 6–1 och vann till slut kvalfinalen mot Daniel med klara 6–1, 6–2.

"Det var tufft förra året med skadan och jag kände mig faktiskt i bra form då och armbågen har strulat sedan tidigare med. Det är skönt att få vara frisk och spela denna fina tävling igen", säger Elias Ymer, som vid förra årets kvalspel stoppades av en fotskada, till sajten Tennisportalen.

"Taro Daniel är en kvalitetsspelare som vunnit på ATP-touren. Det var en bra vinst."

I och med segern gör han sin två år yngre bror, Mikael Ymer, sällskap i årets första grand slam-turnering som inleds den 8 februari.