Elfsborgs ex-kapten på väg till Mariedal: "Har alltid betytt mycket"

Med fem månader kvar till seriestart har Mariedals IK en riktig silly season-bomb på gång.
Sport • Publicerad 15 november 2011
Johan Sjöberg i Mariedalströjan.
Johan Sjöberg i Mariedalströjan.Foto: Robin Alvarsson

– Mariedal har alltid betytt mycket för mig, säger Elfsborgs tidigare kapten Johan Sjöberg, som tränade med sin moderklubb i går.

Johan är snabb med att påpeka att ingenting är klart. Men det syns tydligt att han njuter av att spela fotboll igen, trots att det skiljer sex divisioner mellan Mariedal och hans tidigare klubb Elfsborg.

– Kan jag hjälpa till, om det så blir att jag tränar med laget och spelar några matcher eller bara kommer ner någon gång ibland, så blir jag glad för det, säger Johan "Kapten Blod" Sjöberg.

Att Sjöberg skulle komma tillbaks till moderklubben och sluta cirkeln är något han burit med sig länge.

– Tanken fanns där redan när jag lämnade Mariedal som sextonåring. Då tänkte man att alla som var med då skulle spela kvar, men nu känner jag inte någon i laget, säger han och ler.

Medan Johan pushar på sina nya unga lagkamrater på ett dimmigt Ramnavallen, tittar Mariedals fotbollsansvarige Stefan Lydén på.

– Vi pratade med Johan redan för en eller två månader sedan och han var positiv redan då. Det är jätteskoj att han är nere och tränar, det är precis vad vi behöver nu när vi gör en nystart, säger Lydén.

Robin Alvarsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.