Annons

Elfsborg tjänar miljoner på landslaget

Anders Svensson och Johan Wiland ger Elfsborg miljoner.
Sport • Publicerad 14 maj 2008

Ett avtal mellan fotbollsorganisationerna Uefa och Fifa gör att klubbarna med EM-spelare får kontant ersättning under spelarnas landslagsuppdrag.

Enligt avtalet, som börjar att gälla från och med sommarens EM, kommer det att betalas ut 1,6 miljarder kronor under de kommande sex åren.

Annons

Under EM-slutspelet i Österrike/Schweiz ska drygt 410 miljoner distribueras till europeiska föreningar.

Elfsborg kommer att få en del av den summan. Närmare bestämt handlar det om 4? 000 Euro (drygt 37?000 kronor) per dag som spelaren är med landslaget. Ersättningen börjar att gälla två veckor före den första matchen och upphör dagen efter den sista matchen.

För Elfsborgs del, som har Anders Svensson och Johan Wiland i den svenska truppen, handlar det om ersättning på minst 1,7 miljoner kronor.

Går Sverige vidare från gruppspelet kommer den summan att ökas till runt två miljoner. Elfsborg har dessutom Stefan Ishizaki som reserv om någon i truppen skulle bli skadad. Någon ersättning för honom betalas dock inte ut så länge han enbart är reserv.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons