Elfsborg slipper Johan Oremo

Johan Oremo är klar för Djurgården.
Sport • Publicerad 4 juli 2008

I går genomfördes årets största övergång hittills i allsvenskan.

På onsdag möter Elfsborg Gefle på Borås Arena – men laget slipper Johan Oremo som i går blev klar för Djurgården. Han har skrivit på för fyra och ett halvt år.

–?Det känns jättebra, det tog lite tid men det är skönt att det nu är klart. Jag ska väl försöka jobba vidare i Djurgården och utveckla det som jag har gjort i Gefle, löpa mycket och skapa sår i motståndarnas backlinje, säger Oremo.

Gefles ordförande Leif Lindstrand var nöjd med övergången som stannade vid cirka 10 miljoner kronor.

–?Vi kommenterar egentligen aldrig några summor men eftersom vi blev rejält kompenserade så handlar det om den nivån, säger Lindstrand till TT.

–?Johan ville i väg själv och vi stoppar inte spelare. Nu får vi en ekonomisk grund som vi aldrig har haft tidigare i föreningen och vi kommer att bygga för framtiden. Samtidigt har ju Pelle (tränaren Olsson) tittat runt eftersom vi kommer behöva komplettera truppen, men några konkreta namn på förstärkningar har jag inte för stunden.

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson säger till Djurgårdens hemsida att han kontaktade anfallslöftet redan innan Oremo valde att gå till Gefle.

–?Det är väl tredje gången gillt nu. Jag har haft en bra kontakt med Johan och hans familj hela tiden och det är givetvis skönt att det äntligen är klart.

–?Johan är en löpvillig spelare som gärna går i djupled och som oavsett division visat sig ha en bra näsa för målet, en riktig måltjuv.

TT-BT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.