Elfsborg i blåsväder i Spanien

Det är strålande sol, 20 grader i skuggen, men det blåser nästan orkanvindar i byarna.
Sport • Publicerad 6 mars 2008
Frisyrerna står rakt upp. Det blåser orkanvindar i byarna: Tränarduon Magnus Haglund, Peter Wettergren i samspråk med Joakim Sjöhage, möjligen den forward som ska ersätta Mattias Svensson.
Frisyrerna står rakt upp. Det blåser orkanvindar i byarna: Tränarduon Magnus Haglund, Peter Wettergren i samspråk med Joakim Sjöhage, möjligen den forward som ska ersätta Mattias Svensson.Foto: PeGe Johansson

– Vi har det mycket bra, fin inkvartering, bra mat och jättefina gräsplaner säger Elfsborg chefstränare Magnus Haglund.

– Vi har trötta ben och vi har aldrig tidigare varit så väl förberedda som vi är i år. Nu ska vi spela en träningsmatch mot ett av de bästa lagen i europa, CSKA Moskva, ryska mästare och ett av topplagen i Champions Leauge.

Elfsborg tränar på en av Europas finaste träningsanläggningar, Marbella Paradise of Fotbooball. Hit kommer de stora lagen i Europa. Denna vecka CSKA Moskva och engelska Reading.

– Det sätter sina spår att vi kört hårt, det är trötta ben och många spelare behöver vila, därför bara ett träningspass idag och sen vila, säger Haglund.

Anders Svensson kommer inte att spela mot CSKA Moskva i dag.

– Han behöver verkligen lite vila, hans spelprogram har varit hårt, höst, vinter och så försäsongsträningen, säger Magnus Haglund.

På skadelistan finns fortfarande Fredrik Berglund som jobbar hårt på träningslägret, men fotfarande har känningar av onda ljumskar. James Keene finns också på plats, men är som bekant långtidsskadad.

– Det är som det brukar vara inför en seriestart, jag tycker dock att vi är mycket väl framme träningsmässigt säger Haglund.

Elfsborgstränaren har fått utstå en del kommentarer för att han uttalat målsättningen att komma bland de åtta bästa i årets Allsvenska, men nu utvecklar han sin inställning.

– Årets allsvenska är svår att tippa, det finns runt åtta lag som kandiderar på en medalplats, vi är en av dessa, men självklart siktar vi mot den absoluta toppen.

Håret står rakt upp på spelarna, nästa orkanliknande vindar i byarna, när spelarna lämnar MPFS stadion för lunch.

Tränarduon Haglund-Wettergren samspråkar med nytillskottet Jokaim Sjöhage, troligen den spelare som nu får chansen att visa att han är en värdig efterädare till Mattias Svensson.

Sjöhade på topp mot ryska mästarna CSKA, Moskva, torsdag eftermiddag?

CSKA är ett europeiskt topplag som vann UEFA-cupen 2005. Laget innehåller många ryska landslagsmän, i truppen ingår 11 utländska spelare, 6 är från Brasilien. Ryske miljadären Roman Abramovitj är klubbens store finansiär.

Nu är det också klart att Elfsborg spelar ytterligare en träningsmatch i Spanien, på måndag mot Malaga som ligger två i Spanska andradivisonen och som troligen går upp i "La Liga" nästa säsong.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund:

– Det är ett ytterst kvalificerat motstånd i dag, CSKA ryska storlaget som håller världsklass. En svår motståndare, men vi ser fram emot matchen.

Strålande väder i Marbella denna torsdag, vinden har mojnat, strålande som och runt 20 grader.

Så här spelar Elfsborg idag:

Abbas Hassan - Martin Andersson, Andreas Augustsson, Teddy Lucic, Mathias Florén - Jari Illola, Helgi Danielsson - Daniel Mobaeck, Stefan Ishizaki, Emir Bajrami - Denni Avdic.

På bänken: Johan Wiland, Markus Falk-Ohlander, Daniel Nordmark, Elmin Kurbegovic

Dessa spelare är inte med i truppen idag: Fredrik Berglund, Anders Svensson, Fredrik Berglund och Jesper Hansen.

Johan Karlsson kommer till Spanien imorgon

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.