Annons

Elfsborg hetast när skolbarnen tog över på Ryda

Hela Rydafältet var ett myller av spelare och föräldrar.
Sport • Publicerad 18 maj 2008
Att ta Elfsborgsautografer var populärt. Johan Karlsson skriver här sitt namn på en idolbild till Clara Carlsson och Alfred Appelqvist från Viskaforsskolan.
Att ta Elfsborgsautografer var populärt. Johan Karlsson skriver här sitt namn på en idolbild till Clara Carlsson och Alfred Appelqvist från Viskaforsskolan.Foto: PeGe Johansson

Massor av matcher spelades i ”Klassfotbollen”.

Flickor, pojkar, mammor, pappor, mor och farföräldrar är på plats när den numera traditionella ”Klassfotbollen” spelas. I år fick man återgå till Rydafältet, då Borås Arena inte kunde användas på grund av byte av plastgräset.

Annons

Runt 5–6000 personer lockas av Byttorps IF:s arrangemang.

180 lag, 1800 ungdomar och mängder av anhöriga, lärare och ledare fanns på plats då 2008 års klassfotboll i går inleddes. Arrangemanget är numera starkt förankrat på skolorna.

Det annorlunda med arrangemanget är att lagen är mixade så både flickor och pojkar spelar i samma lag. Dessutom är det den egna klassen som utgör laget, de flesta hittar på egna roliga namn samt tillverkar egna fotbollströjor.

– Vi får med många barn som inte spelar i någon förening, ”klassfotbollen” är ju också ett arrangemang där vi sätter värdegrunden främst, säger Byttorps ordförande Pelle Höög.

Byttorps IF hade i år ställt upp med 200 ledare som såg till att det fanns domare och funktionärer till alla matcherna.

Hela föreningen, alltifrån damerna som spelar i ettan till herrna i trean är engagerade för att allt skall fungera. Ett populärt inslag var tre Elfsborgsspelare som skrev autografer, kön ringlade sig lång.

– Vi kom hem tidigt på morgonen efter en bussresa från Gävle där vi spelat i Svenska Cupen. En självklarhet att vi vill vara med när man manifesterar ungdomsfotbollen på det här sättet, både flickor och pojkar och ett starkt engagemang från skolor och föräldrar säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

I dag fortsätter det med nya klasser och matcher.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons