Elfsborg femma efter segern

FOTBOLL Artikeln publicerades

Elfsborg vann den sista omgången, mot Örebro. Det innebär att man slutar femma i årets allsvenska.

– Vi har absolut potential att förbättra det till nästa år, säger Elfsborgs manager Magnus Haglund till C More.

Matchen inleddes i snöstorm, men den avtog ganska snart. Första halvlek blev mållös, trots att Elfsborg hade flertalet chanser att spräcka nollan.

Det skedde istället i den andra halveken då Simon Lundevall och Issam Jebali stod för varsin fullträff. Nordin Gerzic reducerade sedan med ett drömmål från 25 meter. Närmre än så kom dock inte Örebro. resultatet innebär att Elfsborg alltså slutar femma i årets allsvenska.

– Vi var bättre från början till slut i dag, säger Magnus Haglund till C More. Vi var mycket starkare och det såg stabilt ut efter att vi hade fått in ettan och tvåan. Sedan blev det lite oroligt efter reduceringen, men jag tyckte ändå att vi var närmare 3–1 än de 2–2.

Han är i helhet nöjd med säsongen.

– Vi har haft en ganska stor omsättning på spelare och tappade Rohdén och Hedlund i somras. Vi har jobbat utifrån det och fått mer tid med varandra och sammanhållningen har suttit sätt bra det senaste. I dag var ett fint dagsverke och en bra avslutning på de senaste månaderna.

Han menar dock att man siktar högre till nästa år.

– Vi går i mål som femma och det finns absolut potential att förbättra det. Det är också vår tydliga ambition, vilket vi jobbar utifrån.