Ekdal: "Tråkigt för mig"

Hyllad av förbundskaptenen Erik Hamrén. Men Albin Ekdal hade svårt att vara riktigt glad. "Surt", säger han om varningen som betyder avstängning.
Sport • Publicerad 10 september 2013
Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX

Det var inte mycket kvar av matchen på Astana Arena när det personliga dråpslaget drabbade mittfältaren. Varningen betyder att han missar avgörandet mot Österrike.

– Jag gick upp i en nickduell och råkade träffa honom med ena armbågen. Vi åker hem med en skön känsla efter en skön seger men det är tråkigt för mig personligen att jag inte kan spela nästa match, säger 24-åringen som annars varit tämligen given.

Hamrén hyllade honom på presskonferensen och nämnde Ekdal och Zlatan Ibrahimovic som de spelare som stack ut mest i 1–0-segern mot Kazakstan.

Ekdal imponerade mot Norge i augusti, tog en startplats mot Irland och gjorde ingen besviken i tisdagskvällens VM-kval.

Mer än möjligen sig själv, med varningen i slutminuten.

– Jag vill inte säga att det är ett genombrott. Jag tycker att det gick okej och jag är glad över att jag fått spela mycket.

Som många andra var han lite missnöjd med den kollektiva insatsen.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men vi gjorde ett tidigt mål. Det gjorde tyvärr också att vi slappnade av lite.

Men de inhämtade tre poängen överskuggade allt annat.

– Nu har vi chansen att gå till playoff, säger Ekdal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.