Annons

Dubbla skadesmällar för Sverige inför EM

Med två dagar till EM-premiären mot Spanien har Sverige drabbats av skadebekymmer.
Albin Ekdal tränade inte hela träningen under lördagen efter en smäll i torsdags och Jens Cajuste fick kliva av efter en fotskada.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2021
Jens Cajuste blev liggande efter den misstänkta stukningen av vänsterfoten på Sveriges träning i Göteborg.
Jens Cajuste blev liggande efter den misstänkta stukningen av vänsterfoten på Sveriges träning i Göteborg.Foto: Erik Simander/TT

På måndag inleder Sverige fotbolls-EM med gruppspelsmatch mot Spanien i Sevilla. På lördagen tränade Blågult i Göteborg för sista gången före avresan. Men Albin Ekdal, en trolig startspelare på innermittfältet, var inte med på delar av fotbollsträningen.

– Albin fick en smäll på träningen i förrgår (torsdag) och kommer därför som en försiktighetsåtgärd inte vara med på hela träningen, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson i en kommentar.

Annons

Enligt TV4:s Fotbollskanalen tränade Ekdal individuellt i början av lördagens träning och var då inte alls med övriga landslagsspelare.

En bit in på träningen tvingades sedan Jens Cajuste, en trolig inhoppare under EM, att avbryta efter att ha blivit liggande med smärtor i vänsterfoten efter ett skott, enligt Expressen.

”Efter en första bedömning av Jens Cajuste så handlar det om en lättare stukning av fotleden. Vi undersöker det närmare under dagen”, säger landslagsläkaren Jonas Werner i en kommentar.

Sedan tidigare står det klart att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg missar Sveriges EM-premiär efter att de smittats av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons