Annons

Efter fiaskot – Sverige ställer upp i hoppningen

De svenska fälttävlansryttarna ställer upp i dagens avslutande banhoppning – trots allt.
Ridsport • Publicerad 2 augusti 2021
Louise Romeike och Cato hoppar över ett hinder i terrängritten. I dag ställer ekipaget och övriga svenskar upp även i terrängrittens banhoppning.
Louise Romeike och Cato hoppar över ett hinder i terrängritten. I dag ställer ekipaget och övriga svenskar upp även i terrängrittens banhoppning.Foto: Pontus Lundahl/TT

I går fullbordades det svenska fiaskot i fälttävlan när den enda svenska ryttaren att ta sig i mål i terrängritten, Louise Romeike, uteslöts efter att ha ridit fel.

Men Sverige är kvar i tävlingen och under morgonen togs beslutet att laget ändå ställer upp i banhoppningen. Therese Viklund, Louise Romeike och Sara Algotsson Ostholt kommer till start, enligt ridsportförbundet.

Annons

"Om inte annat så för att få rutin inför kommande mästerskap", skriver förbundet i ett uttalande där lagets hästar beskrivs som pigga och fräscha.

Efter uteslutningarna har Sverige väldigt hög straffpoäng, 711,10, och utan chans att avancera från sin 14:e plats. Individuellt kommer svenskarnas insatser inte att räknas.

Banhoppningen inleds klockan 10.00, svensk tid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons