Annons

Efter avtalet – SDHL byter namn

Svenska damhockeyligan blir Svenska spel damhockeyligan.
Och dessutom får damerna en ny huvudsponsor, tillsammans med SHL och hockeyallsvenskan.
Ett avtal som beskrivs som en satsning på jämställdhet.
Ishockey • Publicerad 2 juni 2021
"Vi är stolta och glada över att bidra till ett samarbete som satsar extra på jämställdhet inom svensk ishockey", säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand om avtalet med nya huvudsponsorn. Arkivbild.
"Vi är stolta och glada över att bidra till ett samarbete som satsar extra på jämställdhet inom svensk ishockey", säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand om avtalet med nya huvudsponsorn. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Svenska spel blir ny huvudsponsor till SDHL, SHL och hockeyallsvenskan – men inte nog med det.

Avtalet som gäller från den 1 juli till 30 juni 2026 beskrivs som en "historisk satsning på att göra svensk hockey mer jämställd".

Annons

"Svenska Spel har ett långvarigt och stort engagemang i svensk ishockey. Därför känns det väldigt bra att vi nu återigen kan jobba tillsammans för att ta svensk ishockey framåt", säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand i ett pressmeddelande.

"Vi är stolta och glada över att bidra till ett samarbete som satsar extra på jämställdhet inom svensk ishockey."

Enligt pressmeddelandet kommer extra resurser läggas på damernas hockeyliga, som byter namn från Svenska damhockeyligan till Svenska spel damhockeyligan, och det kommer att skapas bättre möjligheter till att utbilda och certifiera tränare.

"Vi ser fram emot att börja jobba med Svenska spel igen. Svensk damhockey är inne i en spännande period där intresset från publik och sponsorer ökar. Det nya avtalet kommer att stärka klubbarna och ligan", säger Svenska damhockeyligans kommersiella chef Angelica Lindeberg i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons