Annons

Duplantis och Ståhl till Karlstad GP

Friidrott • Publicerad 10 juni 2020
Den 8 juli ska bland andra Armand Duplantis tävla i Karlstad GP. Arkivbild.
Den 8 juli ska bland andra Armand Duplantis tävla i Karlstad GP. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP

Karlstads GP-tävling i friidrott blir både coronasäkert och stjärnfyllt. Och dessutom en nationskamp mellan Sverige och Norge.

Den 8 juli avgörs tävlingen, som planerat, men utan publik. Flera svenska världsstjärnor deltar – som Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Fanny Roos.

Annons

"Med världsmästare, världsrekordhållare och andra elitaktiva på plats hade det såklart varit kul att få välkomna publiken till Tingvalla IP. Nu är det som det är, och det känns ändå bra att kunna bjuda alla som törstar efter högklassig friidrott på den här godbiten", säger Johan Engberg, kanslichef för arrangören IF Göta, i ett pressmeddelande.

Friidrottarna kommer att tävla individuellt men också nationsvis som en del i en nationskamp mellan Sverige och Norge. Det blir en tiokamp för herrarna och sjukamp för damerna. Arrangören hoppas också kunna ha med ett Europalag.

Tävlingen kommer att sändas i SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons