Annons

Due-Boje vidare i världscupfinal

Ridsport • Publicerad 6 april 2023
Sveriges Johanna Due-Boje på hästen Mazy Klovenhoj är klar för avgörandet i världscupfinalen natten mot lördag. Arkivbild.
Sveriges Johanna Due-Boje på hästen Mazy Klovenhoj är klar för avgörandet i världscupfinalen natten mot lördag. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Dressyrryttaren Johanna Due-Boje är med hästen Mazy Klövenhöj vidare från kvalet och klar för avgörandet i världscupfinalen i dressyr i Omaha, USA.

Domarna belönade det svenska ekipaget med 69,876 procent i den inledande ridningen i grand prix, vilket räckte till en tiondeplats.

Annons

Poängen tar henne vidare till avgörandet i grand prix kür natten till lördag, där alla ryttare som ridit på över 60 procent i kvalet får starta.

"Jag hade önskat lite mer poäng, men jag är kanske lite okänd i de här sammanhangen fortfarande", säger Due-Boje i ett pressmeddelande på Svenska ridsportförbundets sajt.

Det är hennes första världscupfinal i karriären. Poängen i den inledande ridningen var strax under personbästa för ekipaget, som var det enda svenska till start.

"Det var en riktigt bra ritt. Felfritt, mjukt och fint", säger förbundskapten Bo Jenå om insatsen i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons