unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ponsiluoma siktar på repris: "Då blir det bra"

Masstarten i Hochfilzen kallade han för ett "drömlopp".
Nu planerar Martin Ponsiluoma att göra något liknande i Oberhof.
Martin Ponsiluoma.
Martin Ponsiluoma.
Foto: Matthias Schrader/AP/TT

I österrikiska Hochfilzen blev Martin Ponsiluoma nia i sprinten över 10 kilometer. Tre dagar senare, i masstarten över 15 km, stod han på pallen – endast 1,3 sekunder långsammare än tyske Arnd Peiffer.

– Det var ett riktigt drömlopp. Lite surt på slutet, men det var inte så mycket att göra åt det. Jag hörde ut från skyttet att det var många som jagade bakifrån, sade han till TT.

"Sätta skotten"

I tyska Oberhof har Ponsiluoma tänkt att upprepa succén.

– Masstarten ser jag verkligen fram emot. Jag ska försöka göra som jag gjorde innan jul, och då blir det bra, säger han.

– I skidåkningen är jag ju med. Det är bara på skjutvallen som jag måste sätta skotten.

I onsdagens sprint hade han tredje snabbaste åktid – endast slagen av Thingnes Bø och italienaren Lukas Hofer – men bommade två skott i första skjutningen, vilket resulterade i en placering något längre ner i resultatlistan, som nia.

– Det var i alla fall en bom för mycket. Det var lite kant ut, så det var otur. Men åkningen är jag väldigt nöjd med och stående skyttet var stabilt, och det får jag ta med mig vidare, säger han.

– Men topp tio med två bom – det är hur bra som helst. Sätter jag några skott till så är det nästan pallen.

Tredje sprintsegern

Sebastian Samuelsson sköt fullt, men blev ändå inte bättre än 18:e.

De världscupledande norrmännen Thingnes Bø och Sturla Holm Lægreid var snabbast. Bø, som tog sin tredje sprintseger för säsongen i skidskyttevärldscupen, var 12,4 sekunder före Lægreid och 27,9 före tysken Arnd Pfeiffer.

På fredag väntar stafett för herrarna och på söndag avslutas veckorna i Oberhof i Tyskland med en masstart.