Annons

Drömmål av Kulusevski: "Varit avgörande"

Dejan Kulusevskis succésäsong i Serie A närmar sig sitt slut.
Svensken sänkte Brescia med både assist och drömmål – och nu väcks frågan hur Parma ska klara sig utan sin stjärna som går till Juventus efter säsongen.
Fotboll • Publicerad 25 juli 2020
Dejan Kulusevski avgjorde mötet med Brescia med en assist och ett drömmål.
Dejan Kulusevski avgjorde mötet med Brescia med en assist och ett drömmål.Foto: Gianluca Checchi/AP/TT

I onsdags sänkte det 20-årige stjärnskottet Dejan Kulusevski Napoli med ett sent straffmål – och borta mot Brescia var svensken återigen tungan på vågen för sitt Parma.

Matchen var länge mållös men i den 59:e minuten var Kulusevski i högsta grad bidragande till att bryta dödläget.

Annons

Anfallaren tog emot en djupledsboll från ivorianen Gervinho innan han från kortlinjen passade i sidled till en sopren Matteo Darmian. Den sistnämnde kunde sedan enkelt trycka in 1–0 för bortalaget.

Glädjen blev dock kortvarig.

Eufori efter drömmålet

Bara tre minuter senare bjöd Parmas målvakt Luigi Sepe in hemmalaget i matchen med en svag passning rakt ut i planen. Brescias Daniele Dessena bröt bollen och kunde kort därpå göra 1–1.

Det mesta pekade på ett oavgjort resultat – men Kulusevski ville annorlunda. Med ett inkast in i straffområdet hittade Parmas Giuseppe Pezzella lagkamraten Luca Siligardi som skarvade bollen vidare till Kulusevski.

Den svenske landslagsmannen tvekade inte – och skruvade på ett tillslag bollen rakt upp i det bortre krysset.

Stort jubel utbröt i bortalaget efter fullträffen som blev matchavgörande.

Totalt har Kulusevski nu stått för nio mål och nio målgivande passningar i sin succéartade säsong i Serie A. Endast två matcher återstår nu i Parma innan flyttlasset går vidare till stjärnspäckade Juventus där Kulusevski ska försöka ta en plats till hösten.

"Försöker ersätta honom"

Efter mötet med Brescia fick Parmas tränare Roberto D’Aversa frågan hur hans lag egentligen ska klara sig utan den svenske kuggen.

– Vi måste fokusera på nuet, men vi kommer att försöka ersätta honom så bra det bara går till nästa säsong, säger han enligt Football-Italia.

D’Aversa påpekar att det, utöver Kulusevski, finns flera nyckelspelare i laget som inte varit tillgängliga på senare tid.

Annons

– Dejan har varit avgörande för oss den här säsongen, men vi vill få tillbaka spelare som Roberto Inglese, Andreas Cornelius och Alberto Grassi i gott slag.

Parma ligger på tionde plats i Serie A.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons