Annons

"Domarkommittén siktar på att få VAR"

Förlust med 1–2 hemma mot Häcken.
Alexander Milosevic var besviken på både resultatet och domarkåren.
– Domarkommittén siktar på att få VAR tror jag, säger mittbacken.
Fotboll • Publicerad 8 juli 2023
AIK:s lagkapten Alexander Milosevic var rejält besviken efter förlusten på Friends arena.
AIK:s lagkapten Alexander Milosevic var rejält besviken efter förlusten på Friends arena.Foto: Oscar Olsson/TT

Milosevic var inte helt nöjd med domarteamet efter nederlaget på Friends arena.

– Jag såg reprisen på Taha (Ayari, AIK) när han blir överkörd av deras målvakt, ingen straff där. Ett lag i flyt får väl med sig det. Jag sade det till Glenn (Nyberg, huvuddomare) att jag tror att Sadiq (Ibrahim, Häcken) får fyra, fem förseelser och blir inte ens varnad. Keita (Aboubakar, AIK) drar ner deras spelare i andra halvlek på exakt samma sätt och får gult kort, säger Milosevic.

Annons

– Jag tycker att det är många straffsituationer. Om jag ska vara helt ärlig har vi inte pratat om det eftersom våra insatser inte har varit tillräckligt bra... ibland behöver man ha med sig lite och jag tycker inte vi har fått det alls i år.

"Gör allt för att få det"

Milosevic fortsätter:

– Domarkommittén siktar på att få VAR tror jag, de gör väl allt för att få det.

AIK-mittbacken berättar att han ställde frågan till domaren Mohammed Al-Hakim innan försäsongen när domaren besökte AIK:s träningsanläggning Karlberg.

– Då ställde jag frågan: "vissa beslut, gör ni det för att ni vill ha VAR?". Vissa saker som händer på planen och döms tycker jag är lite väl konstiga. Vad vet jag, alla kan göra misstag ibland.

På frågan om vad Al-Hakim svarade säger Milosevic:

– Att de absolut inte gör det.

"Böljar för mycket"

TT: Har besluten ändrats mycket från förra säsongen?

– Kanske inte direkt från förra säsongen. Men från hjärtat nu, jag ska vara helt ärlig. När jag var i AIK 2011, 2012, 2013 och 2014 så tyckte jag ändå att det var en ganska bra nivå. Nu tycker jag att det böljar lite för mycket.

– Det är lite för stora beslut ibland, nu kan jag säkert få problem med det här, men det är från hjärtat och ibland är det lite stora beslut och i den situationen vi är i just nu är sådana här småsaker som kan förändra matchbilder helt och hållet.

Annons

Själv vill Milosevic inte ha VAR:

– Nu pratar jag om att det är för dåligt och det är väl VAR som skulle ändra det. Jag har spelat med det i Danmark, jag tror inte det är något för oss i svensk fotboll.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons