Annons

Dom i allsvenska tv-bråket står fast

Högsta domstolen prövar inte hovrättens dom i målet mellan Kentaro och Canal plus.
Sport • Publicerad 27 maj 2008

Kentaro kan tvingas betala fyra miljoner kronor per match TV4 sänder utöver de 14 matcher som hovrätten slog fast att kanalen har rätt till.

Det schweiziska bolaget Kentaro – som äger sändningsrättigheterna till allsvenskan – har skrivit avtal med TV4 om 50 allsvenska fotbollsmatcher och med Canal plus om en match per omgång. Fel ansåg Canal plus och även hovrätten, som beslutade att TV4 endast får sända 14 allsvenska matcher. Hovrättens dom innebär att svenska staten har rätt att begära vite på fyra miljoner kronor från och med match 15.

Annons

– Vi lämnade in vårt krav på att få vite utdömt till tingsrätten redan i förra veckan, säger Canal plus vd Per Borgklint till TT.

Samtidigt vill Canal plus att Kronofogdemyndigheten stoppar TV4:s sändningar, i praktiken drar ur sladden. Myndigheten och Nacka tingsrätt har sagt att det inte går att utföra sådana åtgärder mot tredje man, det vill säga produktionsbolaget. Canal plus har överklagat det beslutet.

”Vi konstaterar att fördelen med dagens avgörande är att en av de juridiska processerna har avslutats och att vi nu kan fokusera mer på vår målsättning att på bästa sätt tillgodose det stora intresset för svensk fotboll”, säger Kentaros vd Philippe Huber i ett pressmeddelande.

TV4 avser att fullfölja det avtal kanalen har med Kentaro.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons