Annons

Djurgården spräckte Frölundas hemmasvit

Sviter är till för att brytas. Och på lördagen spräcktes två sviter i Scandinavium när Djurgården besegrade Frölunda (3–2).
Det var Djurgården första bortavinst för säsongen. Och Frölundas första hemmaförlust.
Ishockey • Publicerad 28 november 2020
En nöjd Alexander Holtz jublar i båset efter 2–0- målet under lördagens match i SHL mellan Frölunda och Djurgården.
En nöjd Alexander Holtz jublar i båset efter 2–0- målet under lördagens match i SHL mellan Frölunda och Djurgården.Foto: Adam Ihse/TT

Senast Djurgården vann en bortaseger i SHL under ordinarie tid var den 1 februari. Djurgården kom till Göteborg som underdog mot ett Frölunda som dominerat och var obesegrat på hemmaplan under hela den här säsongen.

Men Djurgården hade mest vilja och kunde bryta sin dystra bortasvit. Inte minst tack var Alexander Holtz som stod för två av Djurgårdens fullträffar.

Annons

– Det var ett tag sedan vi vann borta och att göra det mot serieledarna är extra starkt. Jag tycker vi gör en riktigt bra match i dag. Vi tog välförtjänta tre poäng, säger han efter matchen.

Prickskytte

18-åringen, som är draftad av New Jersey Devils, är en av Djurgården unga spelare som kliver fram i frånvaron av Jacob Josefsson, Dick Axelsson och andra.

Holtz gav Djurgården ledningen i mitten på första perioden.

– Jag får en bra pass av Kalla [Östman]. Hamnar i den perfekta ytan i slottet. Så det var bara att prickskjuta in den, förklarar han.

Därmed bröt han en åtta matcher lång måltorka. I andra perioden var det dags igen. I powerplay passade William Eklund pucken från en position bakom mål till en helt frispelad Holtz.

– Den kom på ett silverfat. Jag var där vid rätt tillfälle, jag hade helt öppet mål, säger han med ett flin.

Frölunda gav inte upp och efter mål av Mats Rosseli Olsen och Theodor Lennström var Frölunda ikapp i mitten på tredje perioden.

Men det ville sig inte för Göteborgarna. När Lucas Raymond åkte ut för interference på målvakten kunde Djurgården turligt på nytt ta ledningen. Pucken från William Eklund bakom mål studsar på en Frölundaback och in i eget mål.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var inte lycklig efter matchen.

– Vi gör inte vårt normala jobb, därför förlorar vi. Matchar man inte vad det andra laget gör i jobbet då straffas man. På ett sätt hjälpte vi Djurgården att bryta sin svit i dag, säger han.

Poäng i bagaget

Annons

Resultatet blir två brutna sviter. Djurgården kan räkna in sin första bortavinst och Frölunda tvingades kassera in sin första hemmaförlust. Nu är det bara att börja räkna från början igen. I alla fall för Frölunda.

– Det kommer att kännas skönt att åka den långa bussresan hem med tre poäng i bagaget, säger Alexander Holtz.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons