Annons

Djurgården kryssade efter målvaktens utvisning

Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström fick sitt första röda kort i karriären.
Då kom allsvenske debutanten André Picornell in och höll nollan.
– Allt går väldigt snabbt. Man hinner knappt titta på klockan så är det över. Det är lite overkligt faktiskt, säger 19-årige Picornell efter 0–0-matchen mot Sirius.
Fotboll • Publicerad 9 april 2023
Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström fick rött kort mot Sirius.
Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström fick rött kort mot Sirius.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den första halvleken blev en mestadels händelselös historia med endast en skarp målchans vardera för lagen. Sedan, sex minuter efter paus, small det.

Då spurtade Siriusmittfältaren Tashreeq Matthews sig fri och kom i full fart med bollen vid fötterna ner mot Djurgårdsmålet samtidigt som Jacob Widell Zetterström gick ut långt från sitt mål och pang så låg Matthews på gräset.

Annons

En olycklig feltajming från Djurgårdsmålvakten som fick rött kort för målchansutvisning och ersattes med André Picornell.

"Väldigt surt"

– Mycket om att vara målvakt handlar om att vara proaktiv också och inte bara stå på linjen och rädda skott så jag försöker avstyra en potentiellt farligt situation men det blir i stället att han kommer snabbare än jag där och hinner få en touch före mig. Det är väldigt surt, säger Jacob Widell Zetterström.

TT: Dina tankar där?

– Att det var en tuff sits som jag och laget hamnade i. Det blir ju svårt offensivt att göra mål med en man mindre på planen. Det är ju inte så kamratligt att sätta André och laget i den sits som det blir att jag sätter dem i. Men André är en otroligt duktig och talangfull målvakt. Jag är inte alls förvånad att han hanterar situationen så galant som han gör.

19-åringen debuterade

Unge André Picornell kom från Brommapojkarna till Djurgården förra året och klev nu med ett avspänt leende på läpparna rätt ut i hetluften i sin första allsvenska match.

– Man har ju längtat efter det här. Det är en milstolpe som jag har drömt om.

TT: Hann du bli nervös?

– Ja men jag fick inte den här darrande känslan, allt gick ju så snabbt. Det var mer förväntan och när man kommer in i det så är man inne i det. Det var väldigt kul, säger den 19-årige inhopparen som ger sig själv betyget ”det gick väl bra”.

"Vi skapar ingenting"

Målvaktskollegan Jacob Widell Zetterström, 24 år, höjer gärna det betyget rejält:

– André skötte sig galant, så är det. Han kanske är lite för ödmjuk för att säga det själv eller så har han inte hunnit greppa att han liksom hamnade i den här situationen men han sköter det galant och det är jag inte ett dugg förvånad över. Jag är jätte, jättestolt över hans insats.

Annons

Med en spelare mer på planen och en orutinerad debutant i gästernas mål hade Sirius nästan en hel halvlek och elva minuters tilläggstid på sig att göra mål men Uppsalalaget förmådde inte att dra nytta av det guldläget utan passade mest runt utan att komma till avslut.

Uppsalalagets tränare Christer Mattiasson konstaterade att:

– Vi skapar ingenting när Djurgården går över till fembackslinje. Jag är lite besviken att vi inte vågar oss in bakom där lite mer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons