Djurgårdare vinnare i Dick Axelssons comeback

Dick Axelsson spelade fram till ett mål när stjärnan gjorde comeback för Djurgården i SHL. Stockholmarna fick börja året med seger med 2–1, efter straffar, mot Leksand.
Ishockey • Publicerad 22 januari 2022
Axelssons comeback
Axelssons comebackFoto: Jessica Gow/TT

För Djurgården var det första matchen på över tre veckor och därmed även den första för året. Det märktes på spelet i den första perioden där stockholmarna verkade ringrostiga och hade svårt med tempot.

– Det har faktiskt varit ganska tråkigt, 25 dagar utan match. Men vi har tränat på stenhårt och det tycker jag visar sig i dag. Vi känns starka, säger Filip Cederqvist till C More.

Leksand spelade avvaktande och lät Djurgården sätta tempot och föra matchen, men det var först i den tredje perioden som hemmalaget fick upp farten.

Cederqvist avgjorde

Matchen stod 1–1 vid full tid och förlängning och sedan kunde Filip Cederqvist sätta den avgörande straffen för hemmalaget.

Dick Axelsson gjorde comeback i Djurgården efter att egentligen ha slutat efter den förra säsongen, för att bland annat bli hockeyexpert i en kvällstidning.

Krislaget kallade in sin forne stjärna som fick en plats i andrakedjan , men 34-åringen syntes inte mycket i spelet.

Fast när Jonathan Lekkerimäki kvitterade för Djurgården efter 5.05 var det just på en framspelning av Axelsson. Den gamle poängtjuven gjorde vad han skulle.

Lang målskytt

Leksand har haft en bra period den senaste tiden och ligger på trygg slutspelsplats medan Djurgården är fast förankrat i tabellbotten och desperat jagar poäng.

Leksand tog ledningen med 1–0 tidigt i den tredje perioden, i powerplay. Max Véronneau åkte bakom kassen och spelade fram Oskar Lang som sprätte upp pucken med en backhand bakom Mantas Armalis i Djurgårdens mål.

Efter Axelssons assist till kvitteringen hade han även en målchans med fem minuter kvar, men blev upphunnen innan han fick chansen att skjuta.