Annons

Oavgjort för Eskilstuna: "Mycket att bevisa"

Förra året stod Eskilstuna för det största fiaskot i damallsvenskan.
I premiären mot topptippade Kristianstad visade laget att man i år är ute efter revansch.
Fotboll • Publicerad 18 april 2021
Eskilstunas Felicia Rogic blev målskytt i premiären.
Eskilstunas Felicia Rogic blev målskytt i premiären.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Eskilstuna var fjolårets besvikelse efter att inför säsongen tippats högt men till slut varit på vippen att åka ur. Endast målskillnad räddade laget, som slutade fyra så sent som 2019, kvar i högsta serien.

Att man vill göra det bättre i år råder det inga tvivel om.

Annons

– Det är verkligen revansch det handlar om. Vi har mycket att bevisa, man har fått svara på extremt många frågor som ”vad var det som hände?”, vi har analyserat och många andra har också analyserat, säger anfallaren Felicia Rogic.

TT: Vad var det som hände förra året?

– Lite stolpe ut och en del bekväma minuter i varje match, där vi gick ner oss lite. Och kanske att vi gick in med lite för stor press på oss själva, som vi kunde hantera och så blev det bara pyspunka.

– Men nu är det i gång och det är nu vi får visa att vi är bättre, för jag tycker vi är bättre än en tiondeplats.

"Fumlade"

Mot fjolårstrean Kristianstad såg det onekligen ut så. Eskilstuna, som nyligen även blivit klart för final i svenska cupen, dominerade den första halvleken och med bättre effektivitet hade laget kunna ta ledningen och mer.

Bland annat hade just Rogic ett friläge som hon sjabblade bort.

– Jag fumlade med bollen, jag kommer så himla fri och hinner tänka en och två gånger... Sen blev det bara skit, säger Rogic.

I stället var det gästerna som gjorde det första målet i solskenet på Tunavallen. Nyförvärvet Sveindís Jane Jónsdóttir, inlånad från Wolfsburg, hotade ofta hemmalaget med sina löpningar i djupled. Men när hon rullade in 1–0 i den elfte minuten var det på en ren bjudning från Eskilstuna när Emma Östlund av misstag serverade Jónsdóttir med en perfekt boll framför mål.

– Jag fick hjälp från motståndarna, det var skönt för mig att göra mål i min första match i damallsvenskan, säger Jónsdóttir.

"Revansch"

Eskilstuna fortsatte dock att skapa lägen genom framför allt snabba Rogic och tekniska Loreta Kullashi. Och före paus var det den duon som låg bakom kvitteringen när de avslutade en snabb omställning med fint passningsspel. Rogic rundade Kristianstadsmålvakten Brett Maron och sköt in 1–1.

Annons

– Det var ett jättebra instick av ”Lorre” och jag fick lite revansch på det första friläget jag hade, säger Rogic.

Kristianstad spelade upp sig i den andra halvleken, men Eskilstuna höll tätt bakåt och 1–1 stod sig matchen ut.

TT: Ganska rättvist?

– Ja, jag tror det, säger Rogic.

– Det är en poäng mot ett lag som har rustat upp och inte är blyga för att säga att de ska vara i toppen. Sen kan man ju inte som anfallare inte vilja ha gjort fler mål i dag. Men något som studsar och far i eget straffområde också, säger Rogic.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons