Dalstorp och Fristad – lördagens stora segrare i Sjuhäradsfotbollen

Vi har följt avslutningsdagen i fotbollens lägre serier här. Dalstorp är klart för kval mot tvåan. Och Fristad vann BT-fyran.
Sport • Publicerad 6 oktober 2012

Dessutom är Elfsborg klart för kvartsfinal i JSM.

Totalt har 53 fotbollslag från Sjuhäradsbygden varit i farten i dag. På bt.se har vi följt de betydelsefulla matcherna under eftermiddagen. Här är dramat division för division:

Trean : Dalstorp är klart för kval mot tvåan. Alla tre topplagen i sydvästra trean vann nämligen i dag.

Dalstorp–Räppe 5–0 – Slut.

1–0 Christian Magnusson (33), 2–0 Johan Einarsson (50), 3–0 Magnusson (54), 4–0 Einarsson (80), 5–0 Jimmy Arnesson, straff (85).

Andra resultat i toppstriden: Gislaved–Råslätt 0–2, Hovslätt–Vinberg 2–8.

Fyran : Fristad vinner BT-fyran och är klart för trean. De vann den direkt avgörande seriefinalen mot Brämhult med 2–1. Fast det var inte utan dramatik. Segermålet kom på ett långskott i slutminuten. Innan dess hade Brämhult pressat rejält, och haft flera bud på det mål som skulle ha fört dem till trean. Brämhult får nu kvala i stället.

I kvalet får Brämhult sällskap av Byttorp. För i den här serien var det även en öppen kamp om den tredjeplats som innebär kval mot trean. Fyra lag hade chansen – Byttorp tog den. Trots att Byttorp tappade två poäng borta mot Sandared höll boråsarna undan mot Gällstad på målskillnad. Både Bergdalen och Annelund hade passerat Byttorp vid seger i dag. Fast båda lagen föll.

Även nedflyttningsstriden levde BT-fyran inför dagen. Där drog Limmared längsta strået. De vann mot Annelund – och hänger kvar i fyran. Däremot åker både Sandared och Dannike ut.

Slutresultat: Brämhult–Fristad 1–2 – 0–1 Markus Hermansson (42), 1–1 Vedad Aganovic (59), 1–2 Steffen Mohr-Paulsson (90).

Sandared–Byttorp 2–2, Bergdalen–Borås AIK 2–3, Limmared–Annelund 3–1, Gällstad–Bollebygd 4–0.

Kval till fyran : Kung Karl föll med 3–1 i den första kvalmatchen om att nå Hallandsfyran.

Femman : I den sydöstra femman hade Mariedal redan vunnit. Striden stod i stället kring nedflyttningsstrecket, mellan Hössna och Sparsör. Båda vann i dag, vilket innebär att Sparsör flyttas ner i sexan, medan Hössna har chansen att hänga kvar.

Sexan : Både Boråssexan och Kinnasexan, som slutspelades i dag, var redan avgjorda. Dardania vann i Borås, och Kinnahult i Kinna.

Kval till nya division 1 för damer (avspark 15.00): Örby vann sin kvalpremiär i dag med 2–1 hemma mot Viken. Det innebär att hoppet om gruppseger – och avancemang till nya division 1 – i högst grad lever. Örby avslutar gruppen borta

Junior-SM, åttondelsfinal : Elfsborgs J19-lag är klart för kvartsfinal i SM. Dagens åttondelsfinal borta mot Gif Sundsvall blev dock en riktig rysare. Efter full tid och förlängning var det fortfarande mållöst. Det blev straffläggning, och där vann Elfsborg med 5–3.

Texten uppdateras löpande.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.