Annons

Dags för fotbollsderby ikväll

Årets andra fotbollsderby i Borås spelas ikväll på Kransmossen.
Sport • Publicerad 8 maj 2008
En av nyckelspelarna i derbyt Mariedals IK - Byttorps IF är Byttorps målvakt Peter Göransson. Han har bara släppt in 2 mål på tre matcher i serieupptakten, och är en av orsakerna att Byttorp ligger i topp i division 3.
En av nyckelspelarna i derbyt Mariedals IK - Byttorps IF är Byttorps målvakt Peter Göransson. Han har bara släppt in 2 mål på tre matcher i serieupptakten, och är en av orsakerna att Byttorp ligger i topp i division 3.Foto: PeGe Johansson

Mariedals IK möter nykomlingarna i division 3, sensationslaget Byttorps IF.

Byttorp har tre raka vinster i serieupptakten, Mariedal har en vinst, två oavgjorda och en förlust.

Annons

Normalt ska Mariedal vara det starkare laget, men laget ligger efter Byttorp i serien, men vann första derbyt i förra omgången mot Sandared med 3-0.

Viktor Göransson är målvakt i Byttorps IF, sensationslaget i division 3.

– Jag är förvånad, stolt och glad att vi startat serien så starkt, säger Peter Göransson. Vi är ett kamratgäng, med god sammanhållning, och nyckeln till den lyckade seriestarten är vårt starka försvarsspel.

– Fantastiskt kul att få spela ett derby på Kransmossen mor Mariedal, extra kul för mig är att min bror Viktor Göransson också spelar i Byttorp. Vi spelar efter devisen "en match i taget", så säger väl alla lag, men i vårt fall är det så. Vi startade serien med målsättningen att hänga kvar i division tre, trots tre vinstmatcher i serieupptakten har vi ingen anledning att ändra vår målsättning.

– Nog så svårt att försöka ta tre poäng mot Mariedal, hoppas det kommer mycket publik i det vackra försommarvädret, säger Byttorps målvakt Viktor Göransson.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons