Annons

Dagens sport: BHK vann, medan BHC, Mark och Nittorp förlorade

Fyra av Sjuhäradsbygdens topplag har spelat samtidigt i eftermiddag. BHK vann sin match. Däremot föll BHC, Nittorp och Mark Basket.
Sport • Publicerad 3 februari 2013

HANDBOLL : Borås HK vann med knappa 28–27 i toppmötet av herrarnas division 1 norra mot RP. Med drygt tio minuter kvar var BHK:s ledning i Boråshallen 23–17, så Linköpingslaget knappade in på slutet. Samtidigt föll Tyresö i sin match, vilket gör att BHK knappade in på båda topplagen – som möts i nästa omgång.

BASKET : Trots att Ashley Key gjorde 38 poäng föll Mark Basket borta mot topplaget Norrköping med 83–61 i basketligan för damer. Coach för Norrköping är förbundskapten Lars Johansson. Gissa om hans intresse för att få med Key till EM ökade eller minskade i dag...

Annons

ISHOCKEY : I division 1F, fortsättningsserie ser det nu riktigt mörkt ut för BHC. Laget ligger åtta poäng under strecket, och bara ett under kan göra att de slipper att kvala för att hänga kvar. I dag ledde BHC med 2–1 mot Halmstad efter två perioder. Men på 30 sekunder i början av den tredje vände Hammers till 3–2. Och innan matchen var över hade gästerna även gjort 4–2. BHC:s mål gjordes av Christoffer Holst och Daniel Camermo.

Redan kvalklara Nittorp föll med hela 6–1 hemma mot Helsingborg i samma serie. Mattias Claar gjorde Nittorps mål.

SKIDOR : Tranemos Markus Jönsson slutade som 19:e man i König Ludwig Lauf över 42 kilometer i dag. Han var fjärde svensk, 53 sekunder bakom segrande Jerry Ahrlin. Oskar Svärd var sjuk, och kom inte till start.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons