Annons

Då vill NHL starta nästa säsong

NHL-ishockeyn är på väg att starta om för årets slutspel som ska vara färdigspelad senast den 2 oktober.
Enligt planen ska sedan nästa säsong starta den 1 december.
Ishockey • Publicerad 9 juli 2020
NHL planerar att starta nästa säsong den 1 december. Arkivbild.
NHL planerar att starta nästa säsong den 1 december. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Det är ESPN som tagit del av det avtal som NHL och spelarfacket NHLPA tagit fram och nu håller på att rösta om internt, det avtal som gäller årets slutspel, nyckeldatum för nästa säsong samt är en förlängning av kollektivavtalet på fyra år.

Planen är att den första Stanley Cup-finalen ska spelas den 20 september och att finalspelet ska vara klart senast den 2 oktober.

Annons

Draften ska hållas den 6 oktober och träningslägren för kommande säsong ska starta den 17 november. Och ligan ska dra i gång den 1 december, nästan två månader senare än normalt.

Om avtalet godkänns startar träningsmatcherna för de 24 slutspelslagen på måndag. Lagen ska sedan åka till spelplatserna, som sägs vara Edmonton och Toronto, den 26 juli för att starta slutspelet den 1 augusti.

Enligt ESPN:s källor planerar NHL att spela tre matcher om dagen på respektive spelort med start mitt på dagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons