Curry får tränaren att tänka på Federer

Golden States Stephen Curry stod för en dominant insats i den fjärde NBA-finalen.
Det fick basketlagets tränare, Steve Kerr, att tänka på något tennisstjärnan Roger Federer berättade för laget.
Basket • Publicerad 13 juni 2022
Stephen Curry lovprisades efter sin insats i final fyra.
Stephen Curry lovprisades efter sin insats i final fyra.Foto: Steven Senne/AP/TT
Roger Federer. Arkivbild.
Roger Federer. Arkivbild.Foto: Giovanni Auletta/AP/TT

Golden State hade i helgen ryggen mot repen inför den fjärde NBA-finalen mot Boston. Då stod Stephen Curry för en avgörande insats. Med sina 43 poäng såg han till att Golden State vann med 107–97 och kvitterade NBA-finalen till 2–2 i matcher.

På en presskonferens inför match fem, som spelas natten till tisdag, mindes tränare Steve Kerr tillbaka till när laget träffade Roger Federer i Shanghai för några år sedan. Tennisikonen hade då fått en fråga av Draymond Green om hur han har klarat av att hålla sig i toppen under så många år.

Enkelt svar

– Federers svar var så enkelt, men ändå ingående, säger Kerr.

Han fortsätter:

– Federer sade: 'Jag älskar min dagliga ritual. Jag vaknar, gör frukost till mina barn och släpper dem på skolan. Jag går och tränar och har kommit fram till de bästa träningsmetoderna för att vara så bra jag kan i min ålder och jag älskar att tävla. Men i slutet av varje dag, när jag lägger huvudet på kudden, tänker jag på vilken härlig dag det har varit'.

Att ha mixen av att tycka att det man gör är roligt samtidigt som man rutinmässigt lägger ner hårt arbete är en aspekt där Curry liknar Federer, enligt Kerr.

– Det är en av sakerna som binder samman alla stora idrottare, som superstjärnor som Roger Federer och Stephen Curry. Det är en rutin som inte bara är superdisciplinerad men också något som de gillar att göra varje dag, säger Kerr.

"Så kul som möjligt"

Stephen Curry säger själv att mixen av hårt arbete och att ha roligt är något han alltid har haft. Det är ett tillvägagångssätt han har haft sedan början av sin karriär och något han försöker att hålla fast vid.

– Försök ha så kul som möjligt. På dagar där du känner att du vill upp och jobba, och även dagar du inte känner för det, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.