Annons

Claesson vill möta Ryssland i VM

Gärna Ryssland, men helst inte Brasilien och Spanien.
De svenska landslagsspelarna har sina önskelistor klara inför VM-lottningen.
Fotboll • Publicerad 1 december 2017
Gustav Svensson and Viktor Claesson firar VM-platsen på San Siro.
Gustav Svensson and Viktor Claesson firar VM-platsen på San Siro.Foto: Antonio Calanni

I eftermiddag avgörs det vilka motståndare Sverige får i nästa års fotbolls-VM. Vid lottningen i Moskva ska de 32 länderna delas in i 8 grupper – och de blågula spelarna hamnar gärna i grupp A tillsammans med värdnationen.

– Det är nog ett lättare motstånd och det skulle vara extra kul att få möta Ryssland för flera av oss som spelar här, säger Krasnodarmittfältaren Viktor Claesson till Aftonbladet, som i en enkät har tagit reda på spelarnas dröm- och mardrömsgrupper.

Annons

Claesson är inte den ende som har valt Ryssland från seedningsgrupp 1, medan Peru (seedningsgrupp 2) och Panama (seedningsgrupp 4) är andra vanligt förekommande önskemotståndare bland spelarna.

I mardrömsgruppen har många placerat Brasilien och Spanien, motståndare som skulle göra Sverige rejält nederlagstippat i VM. Sebastian Larsson bryter dock mönstret och har placerat Brasilien i sin drömgrupp.

– I ett VM ska man möta de där riktigt stora lagen. Det ska finnas ett lag där vi känner att vi måste överträffa oss själva. Då är det VM på riktigt, säger han till Aftonbladet.

Janne Andersson är på plats i Moskva. Men till skillnad från spelarna säger sig förbundskaptenen inte fundera på tänkbara dröm- och mardrömslottningar.

– Nej, ingenting. Jag är oduglig på att spekulera, säger han.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons