Annons

Christopher Ryan: "Vi var inte redo"

Ska LF mäkta med Borås måste de hitta sin defensiv.
Sport • Publicerad 28 mars 2014

– Vi blev verkligen överkörda i första matchen, säger den tidigare Boråsspelaren Christopher Ryan.

I den första kvartsfinalen rivstartade Borås. Efter en period förkunnade resultatstavlans lampor att hemmalaget lyft i hela 41 poäng. En start som överraskade många efter den något sviktande formen i slutet på grundserien.

Annons

– Det var tufft! Vi trodde att vi var redo men de körde över oss. Vi hängde inte med helt enkelt, säger LF-spelaren, son till Boråstränaren Pat Ryan.

Offensiven har symboliserat Borås denna säsong – kanske framför allt till en början när de radade upp 22 raka segrar. Att få stopp på anfallsstjärnorna McKnight och Miller är en nyckel för LF.

– De har individuellt skickliga spelare. Vi måste spela tuffare. Blockera Chris så att han inte får enkla poäng och få upp en hand i ansiktet på JJ. Gör de 114 poäng igen... då blir det svårt helt enkelt.

Ryan tror inte att det går att hejda de offensiva krafterna i Borås helt, men en bromsning av dem är ett måste.

På frågan vilka som är det bästa laget vilar Ryans svar på tungan innan han svarar:

– De kom tvåa i serien av en anledning. Vi kom sjua av en anledning. Vi är underdogs, men vilka som har den högsta kapaciteten återstår att se.

För Ryans LF är det endast en vinst som kan förlänga säsongen. En säsong som hackat. Det har varit en ruljans på spelare som inte riktigt hittat rätt samt en del skador. Kontinuiteten i laget har saknats.

– Det är ingen ursäkt, men en förklaring. Vi har aldrig haft flytet. Jag vet att vi har en hög högstanivå.

Christopher Ryan, som gjort flest poäng i Luleålaget, menar att formen inför den första kvartsfinalen kändes bra. Detta innan anfallsstormen vällde in i Boråshallen. En hall som fortfarande betyder något för honom sedan sin säsong där 2010/2011.

– Man har mycket kompisar som man känner. Att möta farsan däremot är inte lika speciellt längre. Jag har mött honom så mycket nu.

Christian Johansson

Johanna Kämpe
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons