Lagkaptenen sista pusselbiten i truppen.
Sport • Publicerad 26 juli 2008
Christopher Anrin är klar för en säsong till.
Christopher Anrin är klar för en säsong till.Foto: Jan Pettersson/Arkiv

Christopher Anrin är klar för ett år till i Borås Basket. I går löstes de sista detaljerna.

– Det känns kanon! säger lagkaptenen.

Det har varit en segdragen historia, men i går kom Borås Basket överens med fjolsäsongens lagkapten Christopher Anrin, som därmed är klar för ett år till i klubben.

– Det har inte varit så många andra klubbar med i bilden utan det har varit en fråga om lite detaljer i kontraktet, och nu har vi kommit överens och det känns bra, säger Anrin.

En faktor som kom att spela en avgörande roll löste sig för några veckor sedan:

– Tjejen fick fick uppehållstillståndet och arbetstillståndet beviljat, säger han och förklarar att hon kommer från USA.

– Det hade ju inte varit kul för henne att vara här och inte få jobba, menar han.

En vecka återstår av semestern innan träningen drar igång igen den 4 augusti. Truppen är spikad och många spelare är kvar från förra säsongen.

– Det innebär trygghet och harmoni. När spelare kommer tillbaka ett andra år tycker jag ofta att de spelar bättre än första året, så det ser bra ut inför den här säsongen, säger han, och tillägger:

– Jag tycker att vi underpresterade förra säsongen. Det, tillsammans med slutet på föregående säsongen, gör att många kommer vara extra taggade, och det ska vi ta vara på. Det är upp till oss att göra något av det här nu, men vi har bra förutsättningar.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.