BT sänder ligabasket: ”Nästa steg i vår livesportsatsning”

BT har skrivit ett flerårsavtal med SBL och kommer att sända alla ligamatcher med Borås Basket.
– Nu tar vi nästa steg i vår livesportsatsning, säger BT:s sportchef Malin Henrikson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Basket • Publicerad 22 maj 2023 • Uppdaterad 22 maj 2023
Chris McKnight och Borås Basket är tillbaka i ligan i slutet av september.
Chris McKnight och Borås Basket är tillbaka i ligan i slutet av september.Foto: MAGNUS ANDERSSON

För två veckor sedan tog säsongen slut för Borås Basket efter förlust i den sjätte SM-finalen mot Norrköping. När ligan börjar igen i slutet av september kommer man att kunna se matcherna på bt.se.

– Det här är ett lyft för oss och våra kunder. Det är första gången vi tecknar ett avtal som innebär att man kan följa ett topplag i högsta serien på vår sajt, säger Malin Henrikson.

Avtalet löper över tre år med möjlighet till förlängning och har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Gota Media (där Borås Tidning ingår), Bonniers och NTM. Sändningarna kommer fortsatt att produceras av Rego men flyttas från SBL Play och ut på de tre tidningskoncernernas sajter.

Intresset för att konsumera basket växer i Sverige och sporten är nu den tredje största i åldersgruppen 15-29 år enligt Upplevelseinstitutets återkommande mätning Sportnavigatorn. Bara fotboll och ishockey är större.

– Det är ingen hemlighet att vi jobbar aktivt med att nå en ung målgrupp och det gör basket extra intressant för oss, säger Malin Henrikson.

Ett annat tecken på den stigande trenden är att det den gångna säsongen var trångt på läktarna ute i ligahallarna. Enligt Mattias Wackenhag på SBL Herr har publiksiffrorna inte varit så höga sedan millennieskiftet.

När SBL 2023/24 börjar i höst är det nio lag som gör upp om SM-guldet: BC Luleå, Borås Basket, Jämtland Basket, Köping Stars. Norrköping Dolphins, Nässjö Basket, Södertälje BBK, Umeå BSKT och Uppsala Basket.

Lagen möts fyra gånger i grundserien och därefter väntar slutspel för alla lag utom ett.

Fakta

Livesport på bt.se

Norrby IF: under 2023 sänds alla matcher i söderettan.

BT-trean: den här säsongen spelar fem lokala lag i division 3 mellersta Götaland: Bergdalens IK, Dalstorps IF, Hestrafors IF, Kinna IF och Skene IF. Vi sänder en match i varje omgång.

SBL herr: BT sänder alla Borås Baskets matcher säsongerna 2023/24, 2024/25 och 2025/26. Eventuellt blir det längre än så.

Detta krävs för att titta: för att se livesport på bt.se måste du ha något av paketen Digital Plus, Helg eller Komplett.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.