Annons

BT sänder Elfsborgs matcher i Algarve: ”Tung trippel”

Elfsborg möter tre danska ligalag under träningslägret i Algarve. BT sänder alla tre matcherna live för inloggade.
– Det är en tung trippel som vi är glada att kunna erbjuda vår fotbollsintresserade publik, säger BT:s sportchef Malin Henrikson.
Fotboll • Publicerad 24 januari 2023 • Uppdaterad 3 februari 2023
Elfsborg har inga tävlingsmatcher innan allsvenskan drar igång och då blir träningsmatcherna desto viktigare.
Elfsborg har inga tävlingsmatcher innan allsvenskan drar igång och då blir träningsmatcherna desto viktigare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I nästa vecka åker Elfsborg till Portugal för det första av två träningsläger i Algarve. Där kommer man att delta i försäsongsturneringen Atlantic Cup och möta danskt motstånd.

I den första matchen ställs Elfsborg mot storlaget FC Köpenhamn som under höstens gruppspel i Champions League lyckades ta tre meriterande poäng efter att ha kryssat hemma mot Sevilla FC, Manchester City och Borussia Dortmund. I FCK:s trupp finns bland andra ex-elfsborgaren och landslagsmittfältaren Viktor Claesson.

Annons

– Det här är försäsongens tuffaste match för Elfsborg. En enorm värdemätare – inte minst med tanke på att de danska lagen rent generellt är längre fram än de svenska vid den här tiden på året, säger Oskar Pålsson, som kommer att bevaka lägret på plats.

Den andra matchen är den på pappret enklaste. Lyngby BK har efter konkursen 2001 åkt upp och ner i seriesystemet och är nu tillbaka i superligan, men ligger på jumboplats med en seger på 17 matcher. Den främsta Elfsborgskopplingen här är asstränaren Mikkel Beckmann, som gjorde 29 allsvenska matcher och tre mål för Boråslaget 2013-14 – men som mest är ihågkommen för bortamålet mot Nordsjälland som tog Elfsborg till gruppspel i Europa League.

I den sista matchen väntar FC Midtjylland – ett stabilt topplag som har vunnit superligan tre gånger och danska cupen två gånger de senaste sju åren. I truppen finns bland andra den svenske landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson på lån från Anderlecht.

– Eftersom Elfsborg är utslaget ur svenska cupen blir träningsmatcherna extra viktiga. Under dessa tre matcher i Portugal kommer det att synas tydligt hur Jimmy Thelin tänker och prioriterar kring vissa spelare och positioner, säger Oskar Pålsson.

bild 1/3
Alfred Finnbogason firar ett mål mot Argentina i VM-gruppspelet 2018. Islänningen som bland annat har en bakgrund i Helsingborgs IF tillhör idag Lyngby BK.
FCK:s Viktor Claesson i duell med Manchester Citys Riyad Mahrez under höstens gruppspel i Champions League.
Kristoffer Olsson är utlånad till Midtjylland från Anderlecht och har gjort det så bra att det nu ryktas att den danska klubben vill köpa loss honom.
Alfred Finnbogason firar ett mål mot Argentina i VM-gruppspelet 2018. Islänningen som bland annat har en bakgrund i Helsingborgs IF tillhör idag Lyngby BK.
FCK:s Viktor Claesson i duell med Manchester Citys Riyad Mahrez under höstens gruppspel i Champions League.
Tablå

Matcherna i Algarve

• Lördag 4/2 Elfsborg–FC Köpenhamn 16.00

• Tisdag 7/2 Elfsborg–Lyngby BK 15.30

• Fredag 10/2 FC Midtjylland–Elfsborg 18.30

Matcherna sänds live för inloggade på bt.se och btfotboll.se

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons