Annons

Tränarbråk efter Scotts otäcka skada

Brynäs centerstjärna Greg Scott skadades svårt av en tackling hemma mot Skellefteå.
Det var otäcka scener både på isen och när Brynästränaren försökte stämma av skadeläget med kanadensaren.
Ishockey • Publicerad 16 januari 2021
Brynäs förlorade med uddamålet mot Skellefteå,m eftersnacket kretsade kring Greg Scotts skada. Arkivbild.
Brynäs förlorade med uddamålet mot Skellefteå,m eftersnacket kretsade kring Greg Scotts skada. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Det var i slutet av första perioden som Skellefteåforwarden Darren Nowick tacklade Greg Scott vid sargkanten. Brynäsforwarden föll ihop, fick hjälp upp och leddes groggy av isen av två personer som hjälpte till att hålla honom upprätt.

– Han mår så dåligt. Jag var in till honom och… det är otäckt att säga, men han kommer inte att må bra på ett tag. Det är jäkligt tråkigt.

Annons

TT: Kunde Greg säga något om tacklingen?

– Nej, när jag var in till honom så kunde han inte ens prata. Jag försökte kommunicera med honom men läkaren höll på att ta hand om honom också, det var ingen bra känsla. Det skulle inte förvåna om han får åka till sjukhus.

"Vanlig hockeytackling"

Att Brynäs förlorade matchen med 4–5 efter en nästan komisk bjudning vid eget mål, ett snöpligt självmål och ett gäng ytterligare individuella misstag spelade såklart mindre roll i det här läget.

Darren Nowick fick matchstraff och TT pratade med honom när han hade bytt om och såg sista perioden från läktaren:

– Jag gjorde en vanlig hockeytackling och siktade på bröstet. Om den träffade illa så är det olyckligt, jag hörde att han (Greg Scott) har haft hjärnskakning tidigare. Jag hoppas att han mår bra så snart som möjligt.

TT: Det ser ut som att din armbåge tar på hakan?

– Det var inte meningen i så fall. Så upplevde inte jag det, säger Nowick.

– Vad jag vet är att han har varit avstängd tre gånger på fyrtio matcher tidigare. Då kan man väl lägga ihop ett plus ett, påpekade Andersson på presskonferensen efter matchen.

Kallade Klockare "fegis"

I det läget menade Skellefteåtränaren Stefan Klockare att Nowick "spelar mot pucken".

Ett uttalande som fick Andersson att gå i taket:

Annons

– Varför kan ni aldrig erkänna en huvudtackling? Det är så sjukt dåligt gjort. Han (Nowick) sätter upp armbågen och träffar honom (Scott) i huvudet. Han gör så här, säger Brynästränaren och visar med en rörelse hur spetsen mot armbågen går rätt upp mot huvudhöjd.

Klockare replikerade med att han inte sett den rörelsen:

– Om jag hade sett det så skulle jag erkänna. Om det var så. Men det (armbåge mot huvudet) kan jag inte se på de bilderna jag har men ni kanske har bättre bilder än vi?

Detta retade upp Andersson som röt ifrån ytterligare:

– Du är så jävla feg! Ja, feg är du! För att du inte törs erkänna! Ni har precis samma bilder som vi har, ni har datorer med er i båset, ni kan ta fram bilder varje gång. Så titta då! Och stå för någonting någon gång. Ni är så jävla fega allihop, som aldrig vågar stå och säga någonting.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons