Brutale de Jong petad mot Sverige

Två avsparkade ben och en karatespark i bröstet hittills i år.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010
Nigel de Jong sätter dobbarna i bröstet på Spaniens Xabi Alonso under VM-finalen.
Nigel de Jong sätter dobbarna i bröstet på Spaniens Xabi Alonso under VM-finalen.Foto: Scanpix

Nu petas Nigel de Jong EM-kvalet mot Sverige.

– Jag sade att jag inte såg något annat val, säger nederländske förbundskaptenen Bert van Marwijk.

Det var fyra minuter in i söndagens match mot Newcastle som Manchester Citys mittfältare kastade sig längs gräset och klippte till. Hatem Ben Arfa bröt benet på två ställen och fick syrgas innan han kunde bäras ut på bår.

Det var andra gången i år som Nigel de Jong sparkade av benet på en motståndare, i mars gick den amerikanske landslagsmannen Stuart Holden sönder.

Efter fotbolls-VM-finalen mot Spanien i somras fick de Jong också kritik då han träffade Xabi Alonso med en karatespark i bröstet.

Efter söndagens fula tackling såg den nederländske förbundskaptenen Bert van Marwik ingen annan utväg än att peta de Jong ur truppen till EM-kvalmatcherna mot Moldavien (8 oktober) och Sverige (12 oktober).

– Jag har just meddelat spelarna. Jag sade att jag inte såg något annat val, säger van Marwijk till nederländska fotbollsförbundets hemsida.

Nigel de Jong kan även räkna med ett längre samtal med förbundskaptenen framöver.

– Jag kommer inom kort att diskutera det här med Nigel, men just nu måste vi fokusera på de kommande två matcherna, säger van Marwijk.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.