Annons

Brunnström klar för NHL - tackar BHC

– I Borås fick jag ta ett stort ansvar och växte som spelare, säger han.
Sport • Publicerad 10 maj 2008

Fabian Brunnström är tillbaka i lägenheten i Karlstad efter en hektiskt tid. Efter långa resor i Nordamerika och många funderingar är allt spekulerande över.

– Superkul att allt är klart nu, säger Brunnström efter att ha skrivit på kontraktet med Dallas.

Annons

Fabian Brunnström hade förmånen att i stort sett kunna välja vilken NHL-klubb han ville spela för. Till slut stod det mellan Detroit, Montreal och Dallas som han besökte under en vecka.

Valet föll på Dallas Stars.

– Jag gick på magkänslan. I Dallas kändes allt ett snäpp bättre. Det var väldigt bra i alla klubbar jag var, mycket större och lyxigare än här i Sverige, säger Brunnström.

Kontraktet är på två år och enligt Brunnströms agent Peter Werner ger det honom en lön på fem miljoner kronor per år plus eventuell bonus.

I Dallas blir Brunnström lagkamrat med fem andra svenskar, Loui Eriksson, Joel Lundqvist, Nicklas Grossman, Johan Holmqvist och Mattias Norström.

– Det är positivt när jag kommer dit och ska komma in i det.

Brunnström har haft en fantastisk utveckling på sin karriär. Från lilla Jonstorp i nordvästra Skåne kom han till Borås HC inför säsongen 2006/2007. Under succésäsongen där Brunnström var en av orsakerna till att Borås HC tog steget upp i allsvenskan gjorde han 73 poäng på 41 matcher.

Hur ser du på tiden i Borås HC?

– I Borås skaffade jag mig nyttig erfarenhet. Vi gjorde ett bra play-off där vi fick spela många tajta matcher på slutet. Jag fick ta ett stort ansvar och växte som spelare i och med det.

För ganska exakt ett år sedan lämnade du Borås. Hur mycket bättre är du nu?

Annons

– Jag är mycket bättre nu. Jag jobbar varje dag på att utvecklas och lära mig nya grejer. Och det har gått några dagar sedan dess...

Han fortsätter:

– Jag utvecklades mycket i Färjestad också. Det är svårt att peka på något särskilt, det handlar nog om hela mitt spel.

Snart flyttar Brunnström ifrån Karlstad. Under sommaren ska han vara hemma hos familjen i Helsingborg för att träna på egen hand. Ett besök blir det i Dallas för att ordna boende innan han flyttar över till USA. I september drar träningslägret igång.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons