Brasilien drar sig ur kampen om VM

Fotboll • Publicerad 9 juni 2020
Brasiliens stjärna Marta under lagets senaste VM-match, förlusten mot Frankrike i åttondelsfinalen 2019.
Brasiliens stjärna Marta under lagets senaste VM-match, förlusten mot Frankrike i åttondelsfinalen 2019.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Det blir inget fotbolls-VM i Brasilien 2023. Landets fotbollsförbund har dragit tillbaka sin ansökan om att få vara värd för damernas största fotbollsturnering. Anledningen stavas covid-19.

"Den ekonomiska återhållsamhet som covid-19-pandemin har tvingat fram har gjort att regeringen inte anser att det här är rätt tid för oss att ansöka om de finansiella garantier som Fifa har bett om", skriver det brasilianska förbundet CBF i ett uttalande.

CBF skriver vidare att Brasilien nu helhjärtat ställer sig bakom Colombias ansökan som värdland. Förutom Colombia återstår Japan och ett gemensamt bud från Australien och Nya Zeeland i kampen om att få hålla VM 2023 på hemmaplan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.