Braga har landat. 15.00 anlände det portugisiska laget till Borås.
Sport • Publicerad 5 augusti 2009

Klubbpresienten António Salvador da Costa Rodrigues anlände till hotellet i limousine vid 14.50. Strax efter kom spelarbussen.

Utpackningen gick snabbt. Klubbens presschef förklarade för BT:s utsända att det bara är tränaren och presidenten som uttalar sig i dag. Presidenten har haft presskonferens på Landvetter, och tränaren kommer att hålla sin presskonferens på Borås Arena 19.00.

Det var ett sammanbitet gäng som lastade ut all packning. De startade sin resa tidigt i morses, lyfte från Portos flygplats klockan 10.00 och landade i Göteborg cirka 13.30. Efter incheckning väntade mat och vila för spelarna. I kväll blir det träning på Borås Arenas konstgräs.

Totalt transporterades portugiserna i sex fordon från Landvetter, varav tre bussar. Fyra fordon gick till spelarhotellet. Två bussar gick till ett annat hotell.

Det handlade om en buss med journalister, och en buss med supportrar.

I morgon 20.00 spelar Braga returmötet i kvalet till Europa League mot Elfsborg på Borås Arena. Elfsborg har ledningen med 2–1 efter bortasegern förra torsdagen.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.