Annons

Brækhus i historisk VM-match

Boxning • Publicerad 23 juli 2020
Norska världsstjärnan Cecilia Brækhus har aldrig förlorat som boxningsproffs, 36 segrar varav nio på knockout. Arkivbild.
Norska världsstjärnan Cecilia Brækhus har aldrig förlorat som boxningsproffs, 36 segrar varav nio på knockout. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix/TT

Norska världsmästaren Cecilia Brækhus och amerikanskan Jessica McCaskills VM-match i weltervikt i Tulsa, Oklahoma, i USA den 15 augusti blir historisk. För första gången kommer två kvinnliga boxare att fajtas i en huvudmatch i sportströmningstjänsten DAZN.

– Det är helt fantastiskt, säger Brækhus, vars fem VM-bälten står på spel i matchen, till Nettavisen.

Huvudmatchen skulle egentligen ha varit WBC-titelmatchen i flugvikt mellanherrarna Julio Cesar Martinez, Mexiko, och McWilliams Arroyo, Puerto Rico. Men den regerande mästaren Martinez har drabbats av en halsinfektion och fajten har skjutits upp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons