Annons

Borås tar emot Europas bästa hundar – igen

Efter två EM har Borås fått förtroendet igen.
Sport • Publicerad 31 juli 2014
Foto: Tomas Karlsson

På lördag kommer Europas snabbaste hundar för en veckas fest.

– Det känns fantastiskt kul, säger Uwe Mirsch, ordförande i Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap.

Annons

På lördag, den 2 augusti, drar European derby i gång på Borås Greyhound Park. Borås har tidigare fått stå värd för två stycken EM. Nu är det dags för ännu ett stort mästerskap.

– Det betyder mycket. Det känns fantastiskt kul att få arrangera en av Europas största hundkapplöpningar. Kommunen har verkligen stöttat oss, säger Uwe Mirsch, ordförande i Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap.

Enligt Mirsch är Borås en väldigt omtyckt stad som många gillar att besöka. De flesta av deltagarna kommer i från Danmark, Finland och Tyskland, men också Tjeckien och Italien. Borås bana är mycket bra och är i särklass bäst i kontinentala Europa.

Hur skulle du beskriva tävlingen?

– Det börjar med sprintförsök på lördagen. Sedan fortsätter det hela veckan med semifinalen och finaler. Vi hoppas på ett bra arrangemang och att det blir ett par spännande tävlingsdagar där de bästa hundarna tävlar med sin energi och explosivitet. Det lär bli en riktigt trevlig tillställning i naturskön miljö, säger Mirsch.

Adam Åstrand
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons