Borås HC reste sig – och tog poäng

BHC var nedslagna och uträknade.
Sport • Publicerad 26 oktober 2008
Tuff kamp om pucken mellan Patrik Ahlstrand, Borås och Johan Björk, Malmö.
Tuff kamp om pucken mellan Patrik Ahlstrand, Borås och Johan Björk, Malmö.Foto: Rickard Nilsson

Men mot alla odds reste sig den rödvita lagmaskinen och knep en poäng.

– En helt fantastisk laginsats, säger tränaren Gunnar Persson.

Förlust. Men inga knäckta klubbor. Inga ilskna blickar.

Emellertid en poäng och ett bevis på att boråsarna besitter en otroligt stark lagmoral.

För BHC stod för en av säsongens mest imponerade upphämtningar när laget gick från att ha varit helt utspelade och legat under med 0–2, till att knipa en pinne.

Mot miljonbygget Malmö.

På bortaplan.

– Synd bara att vi inte orkade ända in i mål. Men att orka resa sig här nere är så starkt ändå, säger tränaren Gunnar Persson.

Sannerligen.

Det var nära att det blev tre poäng. Med bara sekunder kvar av matchen, vid ställningen 4–4, bröt sig Mattias Remstam in framför hemmalagets mål och fick iväg ett dragskott. Pucken gled några centimeter utanför stolpen.

– Jag var nästan på väg att höja armarna men den gick tyvärr på fel sida, säger Remstam.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar, där David Ullström satte sin och Malmö missade de två första. Simon Hjalmarsson hade då chans att avgöra men bommade. Därefter prickade Jacob Berglund och Carl Söderberg in sina.

Ridå ned BHC.

Det pratades emellertid inte om några missade lägen eller straffar efteråt, utan om Vändningen.

Efter de första 17 minuter stod det 3–1 och Malmö hade då bränt fyra frilägen och flertalet vassa skottlägen. Det var enorm klasskillnad.

– Jag förstod inte riktigt vad som hände. Det gick så snabbt men när de gjorde sitt tredje målet kände jag bara att det fick vara nog, menar Remstam.

I slutskedet av första perioden dundrade Anders Skördåker in 2–3. Efter en händelsefattig andra period så tog BHC över i den tredje. Joakim Persson kvitterade på ett jätteskott och Per Fernhall tryckte in ledningsmålet. Hemmalaget kom dock igen och kvitterade med tio minuter kvar.

– Vi står för en homogen laginsats och en imponerande prestation. Det finns mycket bra att ta med sig, säger Gunnar Persson och fortsätter.

– Vi vann inte men det här visar att vi blir att räkna med framöver.

HOCKEY, ALLSVENSKAN

MALMÖ–BORÅS HC 5–4 EFTER STRAFFAR

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.