Borås Baskets nya kross

Nykomlingen Umeå utan Omar Krayem. Det borde vara en mumsbit.
Sport • Publicerad 7 oktober 2014
Foto: 

Det verkade Boråsspelarna också tänkt för det som tillslut blev en säker seger 93-68 var länge en krampaktig insats av Borås Basket.

Starten på matchen blev precis som alla trott. Betydligt mer storväxta Västgötalaget pumpade in bollen inside till Christian Maråker (10p i första halvlek) som gjorde processen kort med Umeå.13-4 efter fyra minuter blev till 24-16 efter en period och när Borås nådde 30-18 såg matchen nästan avgjord ut efter 12 minuter.

Då började Borås slarva och spela nonchalant vilket gjorde att Umeå kröp närmare. Det tog ändå till Umeå gjorde 38-38 innan Borås vaknade och verkligen började spela. En bra avslutning på halvleken gav 38-44 i halvtid.

I tredje perioden inledde Borås med en 12-4 "run" på dryga tre minuter, men då kom samma misstag igen. Umeå med en stekhet Germain Jordan (24p, 19r) gjorde att hemmalaget inte riktigt tappade kontakten. Efter tre perioder stod det 61-53.

Det dröjde till fjärde perioden innan Borås verkligen spelade ut kunde glida ifrån och vinna säkert mot ett trött hemmalag med 93-68 efter dominanta 32-15 i slutperioden.

Christian Maråker, 16 poäng, var ett ständigt offensivt hot för Borås. Även JJ Miller, 18 poäng, glänste med ett par viktiga skott.

Gustav Pettersson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.